Cicoare 100% instant borcan 100gr Solaris
Descriere
Ce conține
Cicoarea Instant Solaris conține 100% rădăcină de cicoare prăjită.
Ce beneficii are cafeaua de cicoare
Cafeaua de cicoare este obținută din rădăcină de cicoare prăjită și este o alternativă fără cofeină pentru cafeaua pregătită din boabe de cafea. Este recomandată în special persoanelor care nu vor să consume cafea sau cărora nu le este indicată cofeina, dar care își doresc să se bucure de un ritual plăcut pentru energizare, încă de la primele ore ale dimineții. În plus, consumul de cafea de cicoare este asociat cu o multitudine de beneficii asupra sănătății.
Cicoarea comună (Cichorium intybus) este o plantă erbacee, perenă, cu frunze și rădăcini comestibile, cu o tulpină tare, ramificată și flori delicate de culoare albastru-deschis. Face parte din familia Asteraceae, împreună cu alte plante precum păpădia și floarea soarelui. Înflorește în perioada verii (în intervalul iulie-septembrie), iar recoltarea rădăcinilor are loc toamna.
Știai că cicoarea este una dintre cele mai vechi plante folosite atât în scop alimentar, cât și medicinal? Primele mențiuni scrise cu privire la cicoare le regăsim în papirusul Ebers, un papirus de medicină antică egipteană, cu o vechime mai mare de 4000 de ani. Cicoarea este menționată și în operele scriitorilor latini precum Horațiu, Virgiliu, Plinius. În Roma Antică, rădăcina de cicoare era utilizată pentru purificarea sângelui, în timp ce în Egipt, cura cu cicoare era recomandată pentru detoxifierea ficatului și pentru tratarea bolilor hepato-biliare și renale. Odată cu secolul al XIX-lea, popularitatea cicorii a început să crească și în Europa, din pricina unei penurii de cafea ce a apărut în Franța și care a fost soluționată cu ajutorul cafelei obținute din cicoare.
Cafeaua de cicoare este o sursă bogată în nutrienți, după cum ne indică tabelul valorilor medii nutriționale:
Grăsimi – 0,1g (din care acizi grași saturați – 0,1g)
Glucide – 56g (din care zaharuri – 13g)
Fibre – 33g
Proteine – 3,8g
Sare – 0,36g
Valoare energetică – 305 kcal
Rădăcina de cicoare se remarcă printr-un conținut mare de fibre (33%), constituit în special din inulină, o fibră solubilă prebiotică ce aparține clasei de carbohidrați denumită „fructani”. Inulina nu doar că îmbunătățește peristaltismul intestinal, ci stimulează și hrănirea și creșterea numărului de bacterii benefice din tractul digestiv. Prin specificul său prebiotic poate stimula sistemul imunitar, prin reducerea numărului de bacterii dăunătoare din intestin.
În afară de inulină, în compoziția rădăcinii de cicoare mai regăsim sucroză, celuloză, proteine, diverși micronutrienți și principii active cum sunt următoarele:
-vitamine – B3, B6, B7, B9, C, A;
-minerale – calciu, potasiu, sodiu, fosfor, magneziu, mangan, sulf;
-lactone sesquiterpenice – lactucină și lactucopicrină (substanțe amare cu efect sedativ și analgezic);
-cumarine
-taninuri
-flavonoide, acizi fenolici
Toți acești compuși conferă rădăcinii de cicoare proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, anticanceroase, antihelmintice, antifungice, antihepatotoxice, diuretice, stomahice, colagoge, hipoglicemiante, laxative, imunostimulente. În ceea ce privește consumul de cafea de cicoare, beneficiile pe care le conferă organismului sunt multiple.
Iată care sunt o parte dintre acestea:
-sursă de energie fără conținut de cofeină – cafeaua de cicoare poate fi o modalitate excelentă de a reduce sau de a elimina aportul de cofeină. O cană obișnuită de cafea conține aproximativ 95 mg de cofeină, iar consumul unor cantități mari de cofeină a fost asociat cu o serie de efecte adverse precum greața, anxietatea, palpitațiile cardiace, agitația și insomnia. De cealaltă parte, rădăcina de cicoare este complet lipsită de cofeină. Poate fi adăugată în apă fierbinte, pentru a obține o băutură caldă, fără cofeină, cu efect de energizare și un gust asemănător cu cafeaua clasică.
-îmbunătățește sănătatea digestivă – rădăcina de cicoare este o sursă importantă de fibre. Consumul acestor fibre poate îmbunătăți microbiomul intestinal (flora intestinală), iar aceasta poate contribui la menținerea sănătății și la prevenirea afecțiunilor. Efectele se datorează conținutului de inulină, un tip de fibră prebiotică care susține creșterea bacteriilor benefice la nivelul intestinului. Conform studiilor științifice, consumul de cicoare contribuie la reglarea peristaltismului intestinal și poate reduce simptomele cauzate de constipație.
-stimulează sistemul imunitar – compușii fenolici antioxidanți identificați în compoziția cicorii combat acțiunea radicalilor liberi și protejează organismul de efectele nocive ale stresului oxidativ, prevenind o serie de afecțiuni precum cele cardiovasculare, digestive etc.
-ajută la scăderea nivelul de zahăr din sânge – studiile au evidențiat efectul inulinei conținute de cicoare asupra reducerii glicemiei și a rezistenței la insulină. Insulina este un hormon care transportă zahărul din sânge către mușchi și țesuturi, acolo unde poate fi utilizat ca un combustibil. Rezistența la insulină, de cealaltă parte, poate diminua eficiența acestui hormon și poate conduce la un nivel ridicat al glicemiei. Conform unui studiu, administrarea de inulină a redus rezistența la insulină în cazul a 40 de persoane cu prediabet. O altă cercetare a arătat că un aport zilnic de 10g de inulină a contribuit la reducerea glicemiei cu aproximativ 8,5% în cazul a 49 de femei cu diabet.
-contribuie la reducerea inflamației – unele studii au arătat că rădăcina de cicoare prezintă unele proprietăți antiinflamatorii, de reducere a unor markeri specifici pentru inflamații. Prin această acțiune, consumul de cicoare ar putea preveni afecțiunile cardiace, diabetul și cancerul, afecțiuni care au la bază inflamații de natură cronică. De asemenea, poate atenua sau reduce simptomele artritei.
-te ajută să slăbești – rădăcina de cicoare poate ajuta la reglarea apetitului și la scăderea aportul caloric total, conducând la pierderea în greutate. Un studiu cu o durată de 12 săptămâni, realizat asupra a 48 de adulți supraponderali, a arătat că administrarea zilnică a 21g de oligofructoză derivată din cicoare (compus foarte asemănător cu inulina) a condus la o reducere semnificativă a greutății corporale. Studiul a evidențiat de asemenea, o scădere a nivelului de grelină (un hormon care stimulează senzația de foame), scădere ce s-a datorat oligofructozei.
Cum se prepară cafeaua de cicoare
Cicoarea 100% instant Solaris este o pulbere de cicoare solubilă, cu ajutorul căreia poți obține o cafea delicioasă de cicoare, cu un gust asemănător boabelor de cafea. Cicoarea are un gust amărui și o aromă ușor lemnoasă.
Modul de preparare al cafelei de cicoare este foarte simplu. Pune într-o ceașcă 1 linguriță de cicoare (2g) și adaugă apoi 150 ml de apă fierbinte. Amestecă și ai obținut instant cafea de cicoare.
Poți îndulci cafeaua cu îndulcitorul favorit (miere, sirop de agave, stevia, sirop de arțar etc). După preferințe, poți adăuga în cafea lapte (inclusiv vegetal), ceai, frișcă, diverse condimente (scorțișoară, ghimbir, cardamom etc).
Se poate consuma și rece sau sub formă de frappé, cu înghețată și frișcă.
Pulberea sau cafeaua de cicoare poate fi folosită ca substitut pentru cafea în cremele unor prăjituri sau în compoziția unor deserturi care conțin în mod obișnuit cafea. De exemplu, se poate adăuga la tiramisu.
Contraindicații și precauții
Spre deosebire de cafeaua obținută din boabele de cafea, cafeaua din cicoare nu conduce la dependență și nici la apariția fenomenelor de psihoexcitație. Dimpotrivă, prezintă multiple beneficii, așa cum ai putut observa anterior.
Consumată în doze uzuale, nu prezintă contraindicații și nici efecte adverse. Administrarea în doze mari poate declanșa flatulență, senzație de balonare, arsuri gastrice sau dureri abdominale, în special datorită conținutului mare de fibre prebiotice cu care organismul poate să nu fie obișnuit.
Se recomandă respectarea unor precauții înainte de consumul de cicoare instant pentru:
-femeile însărcinate
-femeile aflate în perioada menstruației – cicoarea are proprietăți emenagoge, care pot crește fluxul menstrual.
-persoanele cu alergie la plantele din familia Asteraceae – dacă ești alergic(ă) la gălbenele, margarete, păpădie, floarea soarelui, este posibil ca în cazul consumului de rădăcină de cicoare să te confrunți, de asemenea, cu simptomele specifice unei alergii.
-persoanele cu sindromul intestinului iritabil – aportul mărit de fibre le poate cauza indigestie și flatulență.
În toate cazurile de mai sus, precum și în cazul unor afecțiuni grave, însoțite sau nu de un tratament alopat, recomandăm consultarea medicului sau specialistului în fitoterapie, înainte de consumul de cicoare instant.
Opinii
Pareri Cicoare 100% instant borcan 100gr Solaris
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.
Detii sau ai utilizat produsul?
Clientii Sinapis.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR
Adauga o alerta de pret redus
Produse similare
Gano cafea 3 în 1, 20 plicuri
Gano Cafea 3 în 1 este o produsul emblematic al producătorului Gano Excel, prima cafea instant din lume cu efecte terapetice dovedite.
GANOGano cafe classic 30 plicuri
GANOCAFÉ CLASSIC este o cafea neagra instant creata din cafea de calitate imbogatita cu extract de Ganoderma Lucidum.
GANOBautura instant din cicoare barley cup 100g
Bautura racoritoare cu continut scazut de calorii!
AD NATURAGano cafe Mochacino, 15 plicuri
GanoCafe Mochacino Este o cafea produsa dintr-un amestec de frisca vegetala (care contine proteine din lapte), pudra de cafea instant, frisca spumanta (lapte), lapte praf degresat, pudra de...
GANOGano cafe Dark Latte, 15 plicuri
GanoCafe Dark Latte Este o cafea produsa dintr-un amestec de frisca vegetala (care contine proteine din lapte), pudra de cafea instant, frisca spumanta (lapte), lapte praf degresat si extract...
GANOCeai emocalm, 50g, Dacia Plant
Emocalm ceai, 50g, Dacia Plant Proprietati: Este o combinație de plante atent selecționate cu acțiune calmantă pentru stări de tensiune nervoasă și neliniște sau stres. Produsul...
DACIA PLANT SRLCacao pudră 10-12% grăsime 100g Solaris
Ce conține Pudra de cacao are în compoziție antioxidanți puternici - flavonoide (precum epicatechina, catechine și procianidine). Valori medii nutriționale 100 g Valoare energetică - 1928...
SOLARISCacao pudră 20-22% grăsime 75g Solaris
Ce conține Pudra de cacao are în compoziție antioxidanți puternici - flavonoide (precum epicatechina, catechine și procianidine). Valori medii nutriționale 100 g Valoare energetică - 1800...
SOLARISCafea verde arabica măcinată 250g Solaris
Ingrediente Cafea verde (Coffea Arabica) măcinată. Ce beneficii are consumul de cafea verde Boabele de cafea verde provin din fructul cu forma unei cireșe a arborelui de cafea (Coffea Arabica)....
SOLARISCafeluță de cereale și cicoare granulată 100g Solaris
Ce conține Orz, secară, cicoare - prăjite. Valori medii nutriționale 100 g Valoare energetică - 1494 kJ /353 kcal Grăsimi - 0,2 g (din care acizi grași saturați - 0,2 g) Glucide - 77 g (din care...
SOLARISCafeluță de cereale și cicoare instant borcan 100g Solaris
Ce conține Orz, secară, cicoare - prăjite. Valori medii nutriționale 100 g Valoare energetică - 1494 kJ /353 kcal Grăsimi - 0,2 g (din care acizi grași saturați - 0,2 g) Glucide - 77 g (din...
SOLARISCeai de slăbit cu goji berry 40g Solaris
Ce conține Amestec de plante Germania în proporții variabile (părți aeriene de Mate Herba - Ilex paraguariesis, părți aeriene de Rooibos - Aspalathus linearis, părți aeriene de mentă -...
SOLARISCeai de slăbit cu seminte de chia 40g Solaris
Ceaiul pentru slăbit cu semințe de chia de la Solaris conține un amestec de plante, semințe și fructe, cu o mulțime de proprietăți favorabile pentru pierderea în greutate: ceai mate,...
SOLARISCicoare 100% instant borcan 50g Solaris
Ce conține Rădăcina de cicoare prăjită 100%. Valori medii nutriționale 100 g Valoare energetică - 1280 kJ /305 kcal Grăsimi - 0,1 g (din care acizi grași saturați - 0,1 g) Glucide - 56 g (din...
SOLARISCeai afin frunze, 50g, Stef Mar
Ceai din Frunze de Afin Stef Mar, 50g: frunzele de afin au un continut ridicat de substante cu proprietati terapeutice importante (flavone, arbutina, taninuri, alcooli, ericolina), avand o actiune...
STEF MARCeai anason, 50g, Stef Mar
Ceai de Anason fructe, 50 g, Stef Mar Anasonul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă aromatică, erbacee, anuală, heliofilă, care preferă clima caldă. Cultivat din timpuri...
STEF MARCeai angelica, 50g, Stef Mar
Ceai de angelica, 50 g, Stef Mar Principii active: Principii amare, ulei volatil, vitamina B1, acid angelic. Actiune farmacologica: Diuretic, astringent in infectii urinare. Recomandari:...
STEF MARCeai anghinare, 20 plicuri, Stef Mar
Ceai de Anghinare frunze, 50 g, Stef Mar Compozitie ceai anghinare: Frunzele plantei de anghinare Folium Cynarae. Utilizare / administrare Intern infuzie din 1-2 lingurite cu planta la o cana...
STEF MARCeai antibronșitic, 50g, Stef Mar
Ceai antibronsitic, 50 g, Stef Mar In mod traditional, ceaiul contine o combinatie de 8 plante care actioneaza ca adjuvant al aparatului respirator: bronsite acute si cronice, traheite, tuse de...
STEF MARCeai arnica, 30g, Stef Mar
Ceai de Arnica, 30 g, Stef Mar Ingrediente: Arnica-arnica montana. Principii active: Ulei volatil; carotenoizi; alcooli triterpenici; flavonoide, colina. Actiune farmacologica: -...
STEF MARCeai brusture, 50g, Stef Mar
Ceai de Brusture radacina, 50 g, Stef Mar Ceai brusture Contribuie la purificarea organismului. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Contribuie la buna functionare a aparatului urinar....
STEF MARCeai castravete amar, 20 plicuri, Stef Mar
Ceai De Castravete Amar Fructe, 20 doze Stef Mar Descriere: Castravetele amar este o planta cu importante proprietati terapeutice (hipoglicemiante, hipolipemiante, stomahice, emetice), ce ajuta...
STEF MARCeai castravete amar Stef Mar
Ceai Castravete amar - reprezinta unul dintre cele mai cunoscute si mai eficiente tratamente naturiste impotriva diabetului, dar si a altor afectiuni. Infloreste in climat umed si cald astfel...
STEF MAR