Făină din fructe de roșcove 100g Solaris
Descriere
Ingrediente
Fructe de roșcove.
Beneficii și proprietăți ale pudrei de roșcove
Făina de roșcove este obținută prin măcinarea în moară tradițională cu pietre a păstăilor de roșcov.
Roșcovul (Ceratonia Siliqua) face parte din familia leguminoaselor (Fabaceae), fiind un arbore originar din zona mediteraneană, înalt și robust, care poate atinge înălțimea de 15 metri. Este larg cultivat în scop ornamental, cât și pentru păstăile sale comestibile din care se obține o pudră dulce, asemănătoare ca gust și colorit cu pulberea de cacao.
Fructele roșcovului mai sunt cunoscute și sub numele de „carob”. Denumirea provine din limba engleză, fiind derivată, la rândul ei, din termenul ebraic „kharuv”. Printre principalii producători de pudră de roșcove se numără Spania, Italia, Portugalia și Grecia.
Pudra de roșcove este considerată un super-aliment, fiind un ingredient nutritiv, complex, ce poate fi integrat cu succes într-o alimentație sănătoasă.
Carobul este bogat în glucide (sucroză, fructoză, glucoză) și fibre (majoritar insolubile -celuloză, hemiceluloză, lignani). Conține o cantitate mai mică de proteine și un procent infim (sub 1%) de grăsimi (acid linoleic, oleic, palmitic).
100g de făină de roșcove prezintă următoarele valori ale macronutrienților:
Grăsimi: 0,7g (din care acizi grași saturați: 0,1g)
Glucide: 49,1g (din care zaharuri: 49,1g)
Fibre: 39,8g
Proteine: 4,6g
Valoare energetică: 929 kJ/ 222 kcal
Făina de roșcove este un concentrat de vitamine, minerale și substanțe active, conținând:
vitaminele A, D, E, C, B (B2, B3, B6, B9);
minerale: calciu, potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru;
antioxidanți: taninuri condensate (proantocianidine), acizi fenolici (acid galic, ferulic etc.), flavonoide (catehine, quercitină).
Toți acești nutrienți și compuși bioactivi conferă pudrei de roșcove proprietăți valoroase. Carobul este prin excelență un:
antioxidant, antibacterian, antiviral, analgezic, hipocolesterolemiant, antidiareic, astringent
Toate aceste proprietăți acționează sinergic, iar avantajele pe care ți le aduce includerea făinii de roșcove în alimentație sunt pe măsură.
Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de pulbere de roșcove:
-sursă remarcabilă de antioxidanți – carobul este unul dintre alimentele cu potențialul antioxidant cel mai mare, având o valoare de 91 500 unități pe scala ORAC, scală ce măsoară capacitatea alimentelor vegetale de a absorbi radicalii liberi ai oxigenului. Pulberea de roșcove conține aproximativ 24 de compuși polifenolici cu acțiune antioxidantă. Printre aceștia se numără acizii fenolici (de ex: acidul galic), taninurile (proantocianidinele) și flavonoidele (quercitina). Polifenolii diminuează stresul oxidativ și protejează celulele împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Potrivit unor studii, acidul galic și flavonoidele din compoziția roșcovelor prezintă proprietăți antiinflamatoare, antitumorale, antidiabetice și neuroprotectoare. Fortifică sistemul imunitar și țin la distanță bolile de tot felul: cancer, afecțiuni cardiovasculare, diabet, afecțiuni virale etc.
-excelent substitut pentru cacao și ciocolată – făina din fructe de roșcove este indicată persoanelor cu sensibilitate la cacao și mai ales copiilor, cu precădere celor mici. Pudra de roșcove înlocuiește cu succes cacaua și ciocolata din felurite deserturi și prăjituri. Spre deosebire de cacao, carobul nu conține cofeină, teină sau teobromină. Toți acești alcaloizi prezenți în cacao au un efect stimulant și excitant la nivelul sistemului nervos, putând cauza efecte cum sunt agitația, tahicardia, nervozitatea ori insomnia. Alte puncte forte ale carobului (versus cacao) sunt: aportul redus de lipide, conținutul bogat în fibre și un gust dulce, natural.
-menține glicemia în parametrii optimi – inozitolii din roșcove au proprietăți antidiabetice și ajută la eliminarea rezistenței la insulină și a tulburărilor de alimentație. Potrivit unui studiu, inozitolul din făina de roșcove a scăzut nivelul glicemiei și secreția de insulină după mese, precum și nivelul markerilor asociați cu rezistența la insulină. Pentru a obține aceste rezultate, s-a constatat că este necesar un consum zilnic de minim 10g de făină de roșcove.
-poate reduce nivelul colesterolului – concluzia unei cercetări efectuate asupra unor participanți de sex masculin a fost următoarele: administrarea timp de 4 săptămâni a gumei obținute din semințele de roșcove a scăzut nivelul colesterolului „rău” (LDL) și a celui total, crescând nivelul colesterolului „bun” (HDL). Carobul s-a dovedit a fi util mai ales persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol. Având un conținut ridicat de fibre, ajută la diminuarea nivelului de lipide din sânge. Prin aceasta, pulberea de roșcove protejează sănătatea inimii.
-nu conține oxalați de calciu – este o alternativă ideală pentru cacao, recomandată pentru persoanele ce prezintă calculi renali. O dietă bogată în oxalați poate crește riscul de a dezvolta calculi renali, mai ales în situațiile în care există o predispoziție anterioară pentru aceasta. În cazul în care urmezi un regim cu aport redus de oxalați, poți înlocui cu succes pudra de cacao cu cea de roșcove.
-susține sănătatea sistemului digestiv – taninurile pe care le găsim în roșcove pot împiedica dezvoltarea bacteriilor (de exemplu, E.coli), susținând echilibrul florei intestinale. Guma obținută din semințe de roșcove îmbunătățește digestia și previne balonarea, fiind utilă în eliminarea refluxului gastroesofagian, reflux adesea întâlnit în cazul copiilor mici. Potrivit studiilor, administrarea gumei de carob a diminuat frecvența apariției regurgitațiilor la copii.
-benefică în tratamentul pentru diaree – carobul are proprietăți astringente (datorate conținutului bogat în taninuri) și o acțiune calmantă asupra stomacului și mucoaselor intestinale, putând fi un bun adjuvant în cazul diareei. În cadrul unei recenzii publicate în revista „Pediatrics”, a fost evidențiată eficiența pudrei de roșcove (administrată împreună cu fluide de rehidratare) în tratarea diareei la copii.
Opinii
Pareri Făină din fructe de roșcove 100g Solaris
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.
Detii sau ai utilizat produsul?
Clientii Sinapis.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.
Aceasta actiune necesita acceptarea cookie-urilor, conform GDPR
Adauga o alerta de pret redus
Produse similare
Făină integrală de grâu 500g Solaris
Ingrediente Boabe de grâu. Ce trebuie să știi despre făina integrală. De ce e mai sănătoasă decât făina albă? Cunoscut și folosit de mai bine de 9000 de ani, grâul provine,...
SOLARISOrez basmati 500 g Solaris
Ce este orezul Basmati Basmati este un soi de orez parfumat, cu bob lung și subțire și o aromă delicată. Orezul Basmati se cultivă în special în India și Pakistan, având un...
SOLARISOrez integral 500g Solaris
Ce este orezul integral Considerat un simbol al vieții și fertilității, orezul reprezintă nu doar una dintre cerealele principale, esențiale, din alimentația oamenilor de pretutindeni (dar...
SOLARISTărâțe de psyllium 100g Solaris
Ce conțin În 100 de grame de psyllium există 71 de grame de fibre benefice sistemului digestiv. Valori medii nutriționale 100 g Valoare energetică - 1340 kJ/ 320 kcal Grăsimi - 0 g (din...
SOLARISTărâțe grau fine 300g Solaris
Care sunt beneficiile tărâțelor de grâu Boabele de grâu sunt măcinate prin intermediul moarei cu pietre Solaris, la viteză mică, pentru a asigura o calitate nutritivă superioară...
SOLARISTărâțe grau mari 250g Solaris
Care sunt beneficiile tărâțelor de grâu Boabele de grâu sunt măcinate prin intermediul moarei cu pietre Solaris, la viteză mică, pentru a asigura o calitate nutritivă superioară...
SOLARISTărâțe ovaz 350g Solaris
Ce conțin Tărâțe de ovăz măcinate lent pe moară cu pietre Solaris. Bogate în vitamine: E, complexul B, minerale: magneziu, fier, cupru, calciu, mangan și zinc. Valori medii...
SOLARISTărâțe ovaz 500g Solaris
Ce conțin Tărâțe de ovăz măcinate lent pe moară cu pietre Solaris. Bogate în vitamine: E, complexul B, minerale: magneziu, fier, cupru, calciu, mangan și zinc. Valori medii...
SOLARISFăină integrală de grâu 1kg, SanoVita
Făină integrală de grâu 1kg, SanoVita Este un aliment de bază într-o alimentație echilibrată și sănătoasă. Produsele de panificație obținute cu făină integrală de grâu ajută la...
SANOVITAFibre Tranzit 200g, SanoVita
Fibre Tranzit 200g, SanoVita Contine o combinatie echilibrata de tarate de psyllium, tarate de ovaz, seminte de in si carob (pulbere de roscove), ce ajuta la accelerearea tranzitului intestinal...
SANOVITAPsyllium tărâțe 150g, SanoVita
Psyllium tărâțe 150g, SanoVita Psyllium este o plantă din care se consumă doar învelișul seminței, datorită bogăției de fibre alimentare solubile şi insolubile, mucilagii și uleiuri...
SANOVITAPsyllium tărâțe 500g, SanoVita
Psyllium tărâțe 500g, SanoVita Psyllium este o plantă din care se consumă doar învelișul seminței, datorită bogăției de fibre alimentare solubile şi insolubile, mucilagii și uleiuri...
SANOVITATărâțe de ovăz 200g, SanoVita
Tărâțe de ovăz 200g, SanoVita Stiai ca, daca esti trecut de 40 de ani, folosesti ovazul in alimentatie, de mai multa vreme decat credeai? Aceasta cereala se afla pe mesele romanilor inca...
SANOVITATărâțe de ovăz 500g, SanoVita
Tărâțe de ovăz 500g, SanoVita Stiai ca, daca esti trecut de 40 de ani, folosesti ovazul in alimentatie, de mai multa vreme decat credeai? Aceasta cereala se afla pe mesele romanilor inca...
SANOVITA